Pressen

Pressemeddelelse 2022

Randbølgruppen udstiller igen i pinsen

Randbøldal i pinsen har altid været et godt udflugtsmål. Skoven står flot grøn på bakkerne, og i år spejler det hele sig smukt i de nyligt oprensede søer. Randbølgruppens traditionsrige pinseudstilling lokker også mange gæster til, og i år glæder Randbølgruppen sig til at udstille igen efter to års pause grundet Coronarestriktioner.  Det er stadig i salen på Randbøldal Kro. Ejeren har sat kroen til salg/leje, men har med velvilje åbnet dørene for Randbølgruppens udstilling.

Gruppens fem medlemmer og en gæsteudstiller viser nye værker, og der er meget forskelligt at se.

Ulla Hansen, Randbøldal byder velkommen til sit fotounivers. Hun har altid været glad for at tage billeder og kan godt lide at fange øjeblikket, hvor historien bliver fortalt. Skæve vinkler ses på mange af hendes fotos, og hun forsøger at vække publikums fantasi.
Dyr og mennesker med kant er hendes foretrukne motiv, men alt hvad hun finder interessant, får et "skud".
 
Kirsten Bak Andersen, Jelling viser i år flere forskellige ting. Udover en lille flok malerier viser hun en fotoserie med temaet STOLE. Stole, som hun har set rundt omkring i verden og som fortæller sin egen historie. Stolen kan have stået i en uventet kontekst, eller den kan have et særligt udtryk med sin patina. Beskueren kan selv digte videre på ”historien”. Endelig har hun også en del collagebilleder med. Klippet eller revet papir sat sammen til nye udtryk.

Hanne Jette Guttesen, Bindeballe er stadig fascineret af lyset og naturen på Færøerne.
Hun har været optaget af udfordringerne med hensyn til perspektiv og
lys/skygge i de gamle færøske huse.
Endvidere har hun arbejdet mere fabulerende med motiver og farver, der
findes for hendes “indre øje”, og som afspejler hendes personlige indtryk af øerne.

Kent Nørby Andersen, Ødsted er nyt medlem af Randbølgruppen. Hans malerier har ofte dyr som blikfang. Opmærksomheden vækkes af finurlige beklædningsgenstande og andre overraskende objekter, der får beskueren til både at trække på smilebåndet og til at tænke lidt ekstra over det, man får øje på.
Årets plakat er lavet af Kent Nørby Andersen.

Eva Lillegaard Hansen, Randbøldal udstiller en række landskabsbilleder malet med akvarel. Natur og menneske er baggrunden for hendes motiver, og i billederne tager hun på en måde beskueren med på de mange ture, hun har vandret i det danske landskab gennem de sidste par år. Flere af motiverne er fra Syvårssøerne i Frederikshåb og årstidernes skiften giver variation i farverne.

Amalie Larsen, Nørup er årets gæsteudstiller og udstiller mundblæst glaskunst.
Mundblæst glas giver beskueren mulighed for at opdage det unikke i hvert stykke glas. Hun baserer sit arbejde på at inkorporere traditionelle teknikker til glasblæsning med en moderne æstetik i sit arbejde.
Glasset har sit eget minde. Hver bevægelse eller handling mellem materialet og skaberen vil påvirke det endelige stykke. Man kan beundre disse skabelsesdetaljer i hvert glas. Amalie Larsen arbejder pa Engelsholm højskole som glaslærer, hvor hun underviser elever i at mestre kunsten at blæse glas.

Udstillingen åbner lørdag 4. juni kl. 14, og der åbent i hele pinsen. Fri entré.